Masnis rétes recept

Hozzávalók:
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 pohár kefir
- 1 dl. tej
- 3 db. egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg. porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 kocka margarin
- mazsola
- 25 dkg. túró
- csipetnyi só
- reszelt citrom héj
- 25 dkg. fodros nagy kocka tészta
Elkészítése:
Lobogó sós vízben a tésztát kifőzzük, de csak pár percig,hogy roppanós maradjon. Leszűrjük, leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
Egy nagyobb tálba a többi hozzávalót jól összekeverjük robot géppel, majd ebbe beleforgatjuk a kifőzött kockatésztát. 1/2 óráig állni hagyjuk,hogy a félig megfőtt tészta , magába szívja kissé a tejfölös levet. De jó szaftos maradjon.
Egy nagy tepsit ki kenünk vajjal, vastagon meghintjük zsemlemorzsával. Bele öntjük a tésztát, eligazítjuk a tepsibe. A tetejére is jócskán hintünk zsemlemorzsát. Szép pirosra sütjük. 160 fokon kb. 40 – 45 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, mert úgy könnyebb szeletelni. Meghintjük porcukorral és úgy tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »