Masnis rétes recept
Hozzávalók:
- 1 nagy poharas tejföl
- 1 pohár kefir
- 1 dl. tej
- 3 db. egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg. porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 kocka margarin
- mazsola
- 25 dkg. túró
- csipetnyi só
- reszelt citrom héj
- 25 dkg. fodros nagy kocka tészta
Elkészítése:
Lobogó sós vízben a tésztát kifőzzük, de csak pár percig,hogy roppanós maradjon. Leszűrjük, leöblítjük, és hagyjuk lecsepegni.
Egy nagyobb tálba a többi hozzávalót jól összekeverjük robot géppel, majd ebbe beleforgatjuk a kifőzött kockatésztát. 1/2 óráig állni hagyjuk,hogy a félig megfőtt tészta , magába szívja kissé a tejfölös levet. De jó szaftos maradjon.
Egy nagy tepsit ki kenünk vajjal, vastagon meghintjük zsemlemorzsával. Bele öntjük a tésztát, eligazítjuk a tepsibe. A tetejére is jócskán hintünk zsemlemorzsát. Szép pirosra sütjük. 160 fokon kb. 40 – 45 percig. Hagyjuk kicsit hűlni, mert úgy könnyebb szeletelni. Meghintjük porcukorral és úgy tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

