Húzott, házi rétes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kicsi
- 3,5-4 dl közötti langyos víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 1 ek ecet
A rétestészta kenéséhez:
- étolaj
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
A réteslap kenéséhez:
- étolaj
- + kb 4 dl tejföl
Elkészítése:
A vizet meglangyosítom, belekeverem a sót és az ecetet. A lisztet az olajjal,tojással elmorzsolom,majd apránként adagolom hozzá az ecetes,sós langyos vizet. A liszttől függ,hogy mennyi vizet kíván,nálam 3,5 dl víz kellett.
Jó hólyagosra dolgozom ki. Dagasztógépben is elvégezhető a folyamat. 3 cipót formálok belőle.
A tetejét olajjal lekentem és szilikonos sütőpapírral lefedtem úgy,hogy ne kapjon levegőt.
25 percet pihentettem. Az egyik cipót liszttel meghintem, tiszta abroszra teszem.
Tetejét olajjal bekenem és ezután nagyon vékonyra kinyújtom, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogatom. A széleit levágom. A másik két tésztalapot ugyanígy készítem el. A széleket egy kevés olajjal újra összedolgoztam simára,újból pihentettem.
A túró töltelék hozzávalóit összekeverem, a réteslapot olajjal lekenem, elszórtan megszórtam töltelékkel és tejföllel, majd a két hosszabbik oldalról a közepéig a terítő segítségével feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a rudakat, olajjal,majd tejföllel lekenem és 200 fokra melegített sütőben 15 percig, majd a hőt 150 fokra véve készre sütöm.
Vaníliás porcukorral meghintve,melegen tálaltam.
Mericsné Marika receptje alapján.
Nagyon sikeres lett,ajánlom másoknak is.
Köszönöm szépen a receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »