Húzott, házi rétes recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS vagy 2 kicsi
- 3,5-4 dl közötti langyos víz
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 1 ek ecet
A rétestészta kenéséhez:
- étolaj
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint cukor
- 1 cs vaníliás cukor
A réteslap kenéséhez:
- étolaj
- + kb 4 dl tejföl
Elkészítése:
A vizet meglangyosítom, belekeverem a sót és az ecetet. A lisztet az olajjal,tojással elmorzsolom,majd apránként adagolom hozzá az ecetes,sós langyos vizet. A liszttől függ,hogy mennyi vizet kíván,nálam 3,5 dl víz kellett.
Jó hólyagosra dolgozom ki. Dagasztógépben is elvégezhető a folyamat. 3 cipót formálok belőle.
A tetejét olajjal lekentem és szilikonos sütőpapírral lefedtem úgy,hogy ne kapjon levegőt.
25 percet pihentettem. Az egyik cipót liszttel meghintem, tiszta abroszra teszem.
Tetejét olajjal bekenem és ezután nagyon vékonyra kinyújtom, majd kézzel óvatosan alányúlva kihúzogatom. A széleit levágom. A másik két tésztalapot ugyanígy készítem el. A széleket egy kevés olajjal újra összedolgoztam simára,újból pihentettem.
A túró töltelék hozzávalóit összekeverem, a réteslapot olajjal lekenem, elszórtan megszórtam töltelékkel és tejföllel, majd a két hosszabbik oldalról a közepéig a terítő segítségével feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem a rudakat, olajjal,majd tejföllel lekenem és 200 fokra melegített sütőben 15 percig, majd a hőt 150 fokra véve készre sütöm.
Vaníliás porcukorral meghintve,melegen tálaltam.
Mericsné Marika receptje alapján.
Nagyon sikeres lett,ajánlom másoknak is.
Köszönöm szépen a receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »