Házi mandulás rétes recept

Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy tálba. Öntsünk hozzá vizet, ecetet és sót, és az egészt tojást. Ezután adjuk hozzá az olvasztott zsírt. Ezután az egészet gyúrjuk sima tésztává. Kézzel alaposan gyúrjuk, majd csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten kb. 30 percig. (ennek az ideje nincs az elkészítési időbe beleszámítva). Egy nagyobb konyharuhát lisztezzünk be, és nyújtsuk ki a legvékonyabbra. A tésztalapot takarjuk le egy másik konyharuhával és pihentessük újabb 5 percig. A tésztát kissé belisztezett kézfejünkkel egyenletesen húzogassuk ki. A vastag tésztaszéleket vágjuk le.
A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást, és a legvégén a darált mandulát. Mielőtt a tölteléket rátennénk, a tésztát olvasztott vajjal kenjük meg és zsemlemorzsával szórjuk meg. A tölteléket egy sorban hosszan tegyük a tésztára és tekerjük fel, és a végén ezt a hosszú tekert tésztát kígyószerűen tekerjük és a végén tegyük egy tepsibe kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. A végén porcukorral meghintjük. Nyáron friss gyümölccsel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »