Házi mandulás rétes recept
Elkészítése:
A lisztet szitáljuk egy tálba. Öntsünk hozzá vizet, ecetet és sót, és az egészt tojást. Ezután adjuk hozzá az olvasztott zsírt. Ezután az egészet gyúrjuk sima tésztává. Kézzel alaposan gyúrjuk, majd csomagoljuk fóliába és pihentessük szobahőmérsékleten kb. 30 percig. (ennek az ideje nincs az elkészítési időbe beleszámítva). Egy nagyobb konyharuhát lisztezzünk be, és nyújtsuk ki a legvékonyabbra. A tésztalapot takarjuk le egy másik konyharuhával és pihentessük újabb 5 percig. A tésztát kissé belisztezett kézfejünkkel egyenletesen húzogassuk ki. A vastag tésztaszéleket vágjuk le.
A krém elkészítése: A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a két egész tojást, és a legvégén a darált mandulát. Mielőtt a tölteléket rátennénk, a tésztát olvasztott vajjal kenjük meg és zsemlemorzsával szórjuk meg. A tölteléket egy sorban hosszan tegyük a tésztára és tekerjük fel, és a végén ezt a hosszú tekert tésztát kígyószerűen tekerjük és a végén tegyük egy tepsibe kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. A végén porcukorral meghintjük. Nyáron friss gyümölccsel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

