Cseresznyés és tökös-mákos rétes recept

Hozzávalók:
A tésztához: (6 rúdhoz)
- 2 kis pohár kefir
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- pici só
Cseresznyés töltelékhez:
- 1 kg magozott cseresznye
- cukor ízlés szerint
- pici őrölt fahéj
Tökös-mákos töltelékhez:
- 1 kg gyalult tök (mirelit is lehet)
- 2-3 dl tejföl
- porcukor ízlés szerint
- 10-15 dkg darált mák
A tészta megkenéséhez:
- 2,5 dl olaj
- 25 dkg liszt
- A rudak kenéséhez:olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és annyi lisztet adunk hozzá,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk. Olajból, lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2,5 dl étolaj, 25 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk) Felcsavarjuk,mint a bejglit és 6 részre osztjuk. Mindegyiket egyenként kinyújtjuk,olajjal lekenjük és a kívánt töltelékkel megtöltjük,feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat olajjal lekenjük és sütjük. Amikor szép piros,akkor kész. Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
A tökös- mákos töltelék:
A tököt legyalultam,cukroztam,darált mákkal és tejföllel összekevertem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »