Birsalmás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 g sima liszt (BL 55)
- 50 g rétesliszt
- 15 g zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl víz
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg birsalma
- 3-4 evőkanál méz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Az alaposan kidolgozott tésztát edénybe rakjuk, bekenjük egy kevés olajjal és félrerakjuk pihenni. A birsalmákat felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőtt egy serpenyőbe kiszedjük és a mézzel karamellizáljuk, kicsit összetörjük, hogy pépes legyen, de maradjanak benne nagyobb darabok is. Asztalra leterítünk egy terítőt, belisztezzük és ezen először egy kicsit sodrófával megnyújtjuk a tésztát, majd kézzel húzni kezdjük (többen könnyebb). Ha vékonyra kihúztuk, akkor megkenjük olajjal és beszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket a 2/3-ig.
A terítő segítségével feltekerjük, két hajtásonként kevés olajjal megkenjük. A tepsit kevés olajjal kikenjük, majd a rétest belerakjuk. 200°C-on hőlégkeveréssel addig sütjük még aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »