Birsalmás rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 200 g sima liszt (BL 55)
- 50 g rétesliszt
- 15 g zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-1,5 dl víz
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg birsalma
- 3-4 evőkanál méz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Az alaposan kidolgozott tésztát edénybe rakjuk, bekenjük egy kevés olajjal és félrerakjuk pihenni. A birsalmákat felkockázzuk, megfőzzük, ha megfőtt egy serpenyőbe kiszedjük és a mézzel karamellizáljuk, kicsit összetörjük, hogy pépes legyen, de maradjanak benne nagyobb darabok is. Asztalra leterítünk egy terítőt, belisztezzük és ezen először egy kicsit sodrófával megnyújtjuk a tésztát, majd kézzel húzni kezdjük (többen könnyebb). Ha vékonyra kihúztuk, akkor megkenjük olajjal és beszórjuk zsemlemorzsával, majd rátesszük a tölteléket a 2/3-ig.
A terítő segítségével feltekerjük, két hajtásonként kevés olajjal megkenjük. A tepsit kevés olajjal kikenjük, majd a rétest belerakjuk. 200°C-on hőlégkeveréssel addig sütjük még aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »