Régimódi almatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 8 dkg graham liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 7 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek joghurt
- 5 dkg kristálycukor
Töltelék:
- 4 nagyobb alma (lereszelve és kinyomkodva)
- 1 tk fahéj
- 3 ek cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
A tetejére:
- 5 dkg aprított és pirított dió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk porcukor
Elkészítése:
180 fokra melegítsük elő a sütőt, és vajjal kenjünk ki egy kisebb méretű tortaformát.
A lisztet a sütőporral és a sóval keverjük el, majd a kockára vágott margarint hozzáadva morzsoljuk el. Ha kellően morzsás már, és nincsenek benne nagyobb margarin darabok, adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk jól össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük be hűtőbe legalább fél órára.
Az almákat közben pucoljuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A cukrot keverjük el a zsemlemorzsával és a fahéjjal. Az időközben lehűlt tésztát osszuk 3 egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsuk ki a tortaforma méretére. A kivajazott formába helyezzünk bele 1 tésztalapot, és villával szurkáljuk meg. Halmozzuk rá a reszelt alma felét, szórjuk meg a cukros-morzsás keverék felével, majd helyezzük rá a második tésztalapot. Ezt is szurkáljuk meg, majd halmozzuk rá a maradék tölteléket, és szórjuk meg a maradék morzsás-cukros keverékkel. Helyezzük rá a harmadik lapot, ezt is szurkáljuk meg egy villával, majd kenjük le enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a pirított dióval.
A már meleg sütőbe téve végig 180 fokon süssük kb. 35 percet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szórjuk meg porcukorral. További 20 perc pihentetés után, még langyosan kínáljuk, mert ekkor a legfinomabb.
Tipp:
A kifacsart almalevet szűrjétek le, kicsit hűtsétek le, és igyátok meg. Szuper egészséges és finom, garantáltan adalékmentes gyümölcslé.