Régimódi almatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg finomliszt
- 8 dkg graham liszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 7 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek joghurt
- 5 dkg kristálycukor
Töltelék:
- 4 nagyobb alma (lereszelve és kinyomkodva)
- 1 tk fahéj
- 3 ek cukor
- 2 ek zsemlemorzsa
A tetejére:
- 5 dkg aprított és pirított dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk porcukor
Elkészítése:
180 fokra melegítsük elő a sütőt, és vajjal kenjünk ki egy kisebb méretű tortaformát.
A lisztet a sütőporral és a sóval keverjük el, majd a kockára vágott margarint hozzáadva morzsoljuk el. Ha kellően morzsás már, és nincsenek benne nagyobb margarin darabok, adjuk hozzá a tojást, a cukrot és a joghurtot. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk jól össze. Csomagoljuk fóliába, és tegyük be hűtőbe legalább fél órára.
Az almákat közben pucoljuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
A cukrot keverjük el a zsemlemorzsával és a fahéjjal. Az időközben lehűlt tésztát osszuk 3 egyenlő részre, és mindegyiket nyújtsuk ki a tortaforma méretére. A kivajazott formába helyezzünk bele 1 tésztalapot, és villával szurkáljuk meg. Halmozzuk rá a reszelt alma felét, szórjuk meg a cukros-morzsás keverék felével, majd helyezzük rá a második tésztalapot. Ezt is szurkáljuk meg, majd halmozzuk rá a maradék tölteléket, és szórjuk meg a maradék morzsás-cukros keverékkel. Helyezzük rá a harmadik lapot, ezt is szurkáljuk meg egy villával, majd kenjük le enyhén felvert tojással, és szórjuk meg a pirított dióval.
A már meleg sütőbe téve végig 180 fokon süssük kb. 35 percet. Hagyjuk kicsit hűlni, majd szórjuk meg porcukorral. További 20 perc pihentetés után, még langyosan kínáljuk, mert ekkor a legfinomabb.
Tipp:
A kifacsart almalevet szűrjétek le, kicsit hűtsétek le, és igyátok meg. Szuper egészséges és finom, garantáltan adalékmentes gyümölcslé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »