Rakott rétes recept
Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lapos)
- 50 dkg túró
- 1,5 kg alma
- citromlé
- 15 dkg barna nádcukor
- kevés fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A kenéshez:
- 1 dl olaj
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A tejfölt és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez.
Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, meg a reszelt citromhéjjal. A barna cukrot a fahéjjal összekeverem.
A réteslapot kibontom, és az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd egy ecset segítségével megkenem a tejfölös olajos keverékkel. Ráteszek egy másik lapot, azt is megkenem, majd a harmadikat.
A 3. lapot morzsával megszórom, és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt.
Az almát ráterítem, és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot teszem rá, de közben megkenem mindegyiket, még a legfelsőt is.
200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.