Rakott rétes recept

Hozzávalók:
- 1 csomag réteslap (8 lapos)
- 50 dkg túró
- 1,5 kg alma
- citromlé
- 15 dkg barna nádcukor
- kevés fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A kenéshez:
- 1 dl olaj
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A tejfölt és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez.
Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, 1 tojással, meg a reszelt citromhéjjal. A barna cukrot a fahéjjal összekeverem.
A réteslapot kibontom, és az első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, majd egy ecset segítségével megkenem a tejfölös olajos keverékkel. Ráteszek egy másik lapot, azt is megkenem, majd a harmadikat.
A 3. lapot morzsával megszórom, és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt.
Az almát ráterítem, és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot teszem rá, de közben megkenem mindegyiket, még a legfelsőt is.
200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »