Rácsos párnafánk recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 1 csipet só
- 4 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tejföl
Elkészítése:
A lisztet keverjük el a sóval, a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, és gyúrjuk jól össze.
Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Éles késsel vágjuk belőle téglalapokat (kb. 7 x 5 cm-es). Vízszintesen vágjuk be 2 helyen a téglalapokat, és kissé húzkodjuk szét.
Forró olajba először a lisztes felével felfelé helyezzük be a fánkokat. Süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük meg. Papírtörlőn hagyjuk kissé lecsepegni.
Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Tipp:
Sokáig az élesztős fánk volt az első számú kedvencünk. Amióta kipróbáltam a sütőporos változatot, azóta felváltva készül a két típus. Utóbbi hamarabb, gyorsabban asztalra varázsolható és rohanósabb hétköznapokon is nyugodt szívvel nekiláthatunk. Egyáltalán nem igényel sok konyhai tapasztalatot, akár kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak. A formája egy picit eltér a hagyományostól, de egy kis porcukorral megszórva és sárgabaracklekvárba mártogatva a gyerekeim kedvence.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

