Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos párnafánk recept

Rácsos párnafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 1 púpos tk sütőpor
    • 1 csipet só
    • 4 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük el a sóval, a sütőporral és a cukorral. Adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, és gyúrjuk jól össze.

    Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki kb. fél cm vastagra. Éles késsel vágjuk belőle téglalapokat (kb. 7 x 5 cm-es). Vízszintesen vágjuk be 2 helyen a téglalapokat, és kissé húzkodjuk szét.

    Forró olajba először a lisztes felével felfelé helyezzük be a fánkokat. Süssük szép pirosra, majd fordítsuk meg, és a másik oldalát is süssük meg. Papírtörlőn hagyjuk kissé lecsepegni.

    Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

    Tipp:

    Sokáig az élesztős fánk volt az első számú kedvencünk. Amióta kipróbáltam a sütőporos változatot, azóta felváltva készül a két típus. Utóbbi hamarabb, gyorsabban asztalra varázsolható és rohanósabb hétköznapokon is nyugodt szívvel nekiláthatunk. Egyáltalán nem igényel sok konyhai tapasztalatot, akár kezdő háziasszonyok is bátran belevághatnak. A formája egy picit eltér a hagyományostól, de egy kis porcukorral megszórva és sárgabaracklekvárba mártogatva a gyerekeim kedvence.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá