Rácsos almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
Töltelék:
- 1,5 kg alma reszelve
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

