Rácsos almás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
Töltelék:
- 1,5 kg alma reszelve
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »