Rácsos almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg zsír vagy margarin
- 1 cs sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 cs vaníliás cukor
- annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk
Töltelék:
- 1,5 kg alma reszelve
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobb tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre ( ez az adag egy nagy gáztepsibe is elég). A maradékból pedig rácsokat készítünk. (Lecsípünk a tésztából, kisodorjuk úgy, hogy elég legyen a tepsire). A töltelékhez az almát lereszeljük, ízesítjük és feltesszük főni. Ha elforrta a saját levét akkor a tésztára tesszük, elegyengetjük rajta. Végül a rácsokat is feltesszük. A tetejét megkenhetjük tojással, de ez el is maradhat. Lassú tűznél kb egy óra alatt készre sül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

