Pupusas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- pici só
- 100 ml víz
- 50 m olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg trappista sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek sonka (füstölttel a legjobb)
- 1 ek bacon
- 1 zöldpaprika
- 1 szál póréhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát, és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (egy-egy púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbe hajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.
Ezt követően egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »