Pupusas recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- pici só
- 100 ml víz
- 50 m olaj
A töltelékhez:
- 10 dkg trappista sajt
- 2 ek tejföl
- 2 ek sonka (füstölttel a legjobb)
- 1 ek bacon
- 1 zöldpaprika
- 1 szál póréhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát, és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (egy-egy púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbe hajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.
Ezt követően egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

