Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összekeverjük, összegyúrjuk, majd a tésztát rövid ideig (amíg a tölteléket elkészítjük) pihentetjük. A sajtot lereszeljük, a sonkát, a zöldpaprikát, a póréhagymát, és a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
A bacont szintén apró kockára vágjuk, majd egy serpenyőben megpirítjuk. A töltelék hozzávalóit összeborítjuk és elkeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, gombócokat formálunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket. Közepére halmozzuk a tölteléket (egy-egy púpozott evőkanálnyit), majd a tésztát félbe hajtjuk, és széleit egy villával lenyomkodjuk.
Ezt követően egy teflon serpenyőben olaj nélkül 5 perc alatt megsütjük, és melegen tálaljuk.