Punya – Egyszerű és gyors házikenyér recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- só
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük 20 csipet sóval, majd 6 dl kéz meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A felfutott élesztőt ráöntjük a lisztre, majd alaposan kidagasztjuk. 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk, vagy amíg a duplájára nem dagad.
Ha megkelt még egyszer alaposan összedagasztjuk, majd kizsírozott lábosba öntjük. Előmelegített sütőben, kis lángon kb. 1 óráig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt lehet szeletelni és fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »