Punya – Egyszerű és gyors házikenyér recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- só
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük 20 csipet sóval, majd 6 dl kéz meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.
A felfutott élesztőt ráöntjük a lisztre, majd alaposan kidagasztjuk. 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk, vagy amíg a duplájára nem dagad.
Ha megkelt még egyszer alaposan összedagasztjuk, majd kizsírozott lábosba öntjük. Előmelegített sütőben, kis lángon kb. 1 óráig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt lehet szeletelni és fogyasztani.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.