Punya – Egyszerű és gyors házikenyér

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 kocka élesztő

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük 20 csipet sóval, majd 6 dl kéz meleg vízbe belemorzsoljuk az élesztőt.

A felfutott élesztőt ráöntjük a lisztre, majd alaposan kidagasztjuk. 20 percig meleg helyen kelni hagyjuk, vagy amíg a duplájára nem dagad.

Ha megkelt még egyszer alaposan összedagasztjuk, majd kizsírozott lábosba öntjük. Előmelegített sütőben, kis lángon kb. 1 óráig sütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kihűlt lehet szeletelni és fogyasztani.