Pudingos keltkalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 90 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál étolaj
- 4 dl langyos tej
- 7 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin.
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet kelesztő tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd a langyos tejet. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzá adjuk az olajat, és jól összegyúrjuk. Az 1 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, és jól bele dolgozzuk a tésztába.
A kalács tésztát 25 perc alatt megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket:
A töltetlék elkészítése:
A pudingport megszokott módon a tejjel és cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük,majd tűzről levéve, bele dolgozzuk a margarint. Ezután félre tesszük langyosra kihűlni.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.
Kettesével összefonjuk a tésztákat, így két kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
A tepsiben még félórát kelesztjük, majd megkenjük a tojás sárgájával, és az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.
Ha megsült kivesszük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, ha ki hűlt konyharuhára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk a kalácsot és éles késsel deszkán szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »