Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos keltkalács recept

Pudingos keltkalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 90 dkg liszt
    • 1 kávéskanál só
    • 3 evőkanál étolaj
    • 4 dl langyos tej
    • 7 dkg élesztő
    • 15 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 7 dl tej
    • 30 dkg cukor
    • 25 dkg margarin.

    Elkészítése:
    Tészta:
    A lisztet kelesztő tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd a langyos tejet. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzá adjuk az olajat, és jól összegyúrjuk. Az 1 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, és jól bele dolgozzuk a tésztába.
    A kalács tésztát 25 perc alatt megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket:

    A töltetlék elkészítése:
    A pudingport megszokott módon a tejjel és cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük,majd tűzről levéve, bele dolgozzuk a margarint. Ezután félre tesszük langyosra kihűlni.

    A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.
    Kettesével összefonjuk a tésztákat, így két kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.

    A tepsiben még félórát kelesztjük, majd megkenjük a tojás sárgájával, és az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.
    Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.

    Ha megsült kivesszük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, ha ki hűlt konyharuhára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk a kalácsot és éles késsel deszkán szeleteljük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá