Pudingos keltkalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 90 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 3 evőkanál étolaj
- 4 dl langyos tej
- 7 dkg élesztő
- 15 dkg cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg cukor
- 25 dkg margarin.
Elkészítése:
Tészta:
A lisztet kelesztő tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a cukrot, majd a langyos tejet. 5 percig állni hagyjuk, majd hozzá adjuk az olajat, és jól összegyúrjuk. Az 1 tojás fehérjét felverjük kemény habbá, és jól bele dolgozzuk a tésztába.
A kalács tésztát 25 perc alatt megkelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket:
A töltetlék elkészítése:
A pudingport megszokott módon a tejjel és cukorral simára keverjük és sűrűre főzzük,majd tűzről levéve, bele dolgozzuk a margarint. Ezután félre tesszük langyosra kihűlni.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, pudinggal megtöltjük és felcsavarjuk.
Kettesével összefonjuk a tésztákat, így két kalácsot kapunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk.
A tepsiben még félórát kelesztjük, majd megkenjük a tojás sárgájával, és az oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedezzen meg.
Előmelegített sütőben 200 fokon 45 percig sütjük.
Ha megsült kivesszük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, ha ki hűlt konyharuhára fordítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Visszafordítjuk a kalácsot és éles késsel deszkán szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »