Pudingos kalács recept

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 90 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olaj
- 2×2,5 dl tej
- egy csomag vanília ízű pudingpor
- egy csomag csokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tejben elkeverünk egy ek cukrot, meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és a tojások keményre vert habját, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. A pudingokat a leírásnak megfelelően megfőzzük, a porcukrot összekeverjük a margarinnal és fele-fele arányban a kétféle pudinghoz keverjük. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk és kettőt megkenünk vaníliás pudinggal a másik kettőt pedig a csokis pudinggal. Feltekerjük, mint a beiglit és összefonunk egy csokisat és egy vaníliásat. Megkenjük a tojások sárgájával és alacsony fokozaton, 40-45 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »