Pudingos kalács recept

Hozzávalók:
- 4,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 90 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek olaj
- 2×2,5 dl tej
- egy csomag vanília ízű pudingpor
- egy csomag csokoládé ízű pudingpor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tejben elkeverünk egy ek cukrot, meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és a tojások keményre vert habját, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. A pudingokat a leírásnak megfelelően megfőzzük, a porcukrot összekeverjük a margarinnal és fele-fele arányban a kétféle pudinghoz keverjük. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk és kettőt megkenünk vaníliás pudinggal a másik kettőt pedig a csokis pudinggal. Feltekerjük, mint a beiglit és összefonunk egy csokisat és egy vaníliásat. Megkenjük a tojások sárgájával és alacsony fokozaton, 40-45 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »