Pudingos csiga recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg langyos vaj
Töltelék:
- 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- izlés szerint mazsola
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön.
A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta elfelezzük, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal (a puding felébe tehetünk mazsolát) és feltekerjük. A másik tésztával is megcsináljuk, azt is felszeleteljük. Tepsibe tesszük és ismét kelesztjük kb 20 percet.
Tojássárgájával megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C fokon megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »