Pudingos csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg langyos vaj
Töltelék:
- 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- izlés szerint mazsola
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön.
A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta elfelezzük, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal (a puding felébe tehetünk mazsolát) és feltekerjük. A másik tésztával is megcsináljuk, azt is felszeleteljük. Tepsibe tesszük és ismét kelesztjük kb 20 percet.
Tojássárgájával megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C fokon megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

