Pudingos almás süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 200 g tejföl
Töltelék:
- 1,5 kg reszelt alma (reszelve mérve)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és két lapot nyújtok belőle. Az egyiket gáztepsibe teszem, vékonyan megszórom zsemlemorzsával. A másik lapot kinyújtom, és majd az elkészített tölteléket fogom vele beborítani.
A töltelék elkészítése:
Az almát meghámozom és lereszelem, ezután egy lábosban dinsztelni kezdem, hozzáadom a cukrot és a fahéjat, és szépen apránként a pudingport is, hogy nehogy becsomósodjon. Addig főzöm, míg a lábas oldalán krém szerűen nem kezd el összeállni, és mintha forrna a krém.
Melegen a a tepsibe rakott tésztára öntöm, eligazítom, és a másik lappal betakarom. Villával megszurkálom, és alsó-felső fokozaton 180 fokon 45 percig sütöm.
Mikor kész, kiveszem, hagyom kihűlni, és csak teljesen kihűlt állapotban szeletelem.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Nyári almából a legfinomabb!
A pudingos almás süti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »