Pöffeteg keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 36 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 6 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze.
Tedd a hűtőbe legalább egy órára. Formázz a masszából körülbelül három centis golyókat. Kicsit lapítsd el és forgasd porcukorba.
Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt süsd készre. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el.
Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.
Tipp:
Nem kell teljesen szétnyomni, mert akkor nem nyílnak ki (:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »