Pöffeteg keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 36 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 6 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze.
Tedd a hűtőbe legalább egy órára. Formázz a masszából körülbelül három centis golyókat. Kicsit lapítsd el és forgasd porcukorba.
Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt süsd készre. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el.
Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.
Tipp:
Nem kell teljesen szétnyomni, mert akkor nem nyílnak ki (:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »