Pöffeteg keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 36 dkg kristálycukor
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag vaníliás cukor
- fél teáskanál sütőpor
- csipet só
- 6 dkg porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A lisztet keverd össze a sóval, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. Morzsold hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd rakd hozzá a felvert tojásokat. Az egészet jól gyúrd össze.
Tedd a hűtőbe legalább egy órára. Formázz a masszából körülbelül három centis golyókat. Kicsit lapítsd el és forgasd porcukorba.
Rendezd a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, hiszen sütés közben tovább nőnek.
Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 10-12 perc alatt süsd készre. Ennyi tészta két-három közepes méretű tepsibe fér el.
Amikor kiszeded a sütőből, még puha lesz, de egy-két óra múlva a külseje finom ropogássá válik.
Tipp:
Nem kell teljesen szétnyomni, mert akkor nem nyílnak ki (:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









