Vaníliapudingos-barackos pite recept
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek tejföl
Töltelékhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1,5 cs főzős vaníliás pudingpor
- 10-12 szem barack
Elkészítés:
A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy tálban elkeverjük, a puha margarint apró kockákra vágjuk, és belemorzsoljuk a lisztes keverékbe. A tojást és a tejfölt is hozzáadjuk, összegyúrjuk.
A tészta 2/3-adát nagy-lyukú reszelőn a pitesütőnk (én tortaformába készítettem) aljába reszeljük, majd eligazítjuk, s nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson.
Hűtőbe tesszük egy fél órára, a megmaradt tésztával együtt, amit majd a tetejére reszelünk. A pudingport összekeverjük a tejjel és a cukorral, majd kis lángon összefőzzük és kihűtjük.
Ha kihűlt, a tésztánkra öntjük, majd a barackokat kisebb darabokra vágjuk, és elhelyezzük a tetején.
Ráreszeljük a maradék tésztát, és aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

