Túrós pite recept
Elkészítése:
A lisztet a zsírral/margarinnal szétmorzsoljuk,hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk,zsírral kikenünk egy gáztepsit és meglisztezzük. 1 lapot kinyújtunk és beletesszük a tepsibe. Megszórjuk zsemlemorzsával ami felszívja a töltelék levét. A töltelékhez valókat összedolgozzuk, a tojásfehérjét villával felverjük és úgy keverjük a túróhoz. A másik lapot is kinyújtjuk és rátesszük,villával megszurkáljuk a tetejét,és sütjük. Én 180 fokon szoktam. Lehet túrosan,almásan,és megyyesen is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

