Túrós pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír vagy margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 18 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás sárgája

Töltelékhez:

  • 2 cs túró (50 dkg)
  • 18 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tk búzadara
  • 2 tojás fehérje

Elkészítése:
A lisztet a zsírral/margarinnal szétmorzsoljuk,hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk,zsírral kikenünk egy gáztepsit és meglisztezzük. 1 lapot kinyújtunk és beletesszük a tepsibe. Megszórjuk zsemlemorzsával ami felszívja a töltelék levét. A töltelékhez valókat összedolgozzuk, a tojásfehérjét villával felverjük és úgy keverjük a túróhoz. A másik lapot is kinyújtjuk és rátesszük,villával megszurkáljuk a tetejét,és sütjük. Én 180 fokon szoktam. Lehet túrosan,almásan,és megyyesen is.