Tejes pite almával recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek cukorral
- csipet sóval
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez)
- 2-3 db alma
- kiskanál fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, csipet sóval, fahéjjal habosra keverjük. Hozzáöntünk fél liter tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a maradék tejet is. Nagyméretű tepsit a vajjal kikenjük, beleöntjük a tésztát. Az almákat meghámozzuk és vékony lapokra vágjuk, eloszlatjuk a tészta tetején. Légkavarásos sütőben 180 fokon kb. fél órát sütjük. Ha nagyon sülne, le kell takarni a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »