Tejes pite almával recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek cukorral
- csipet sóval
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj (a tepsi kikenéséhez)
- 2-3 db alma
- kiskanál fahéj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, csipet sóval, fahéjjal habosra keverjük. Hozzáöntünk fél liter tejet és a liszttel csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a maradék tejet is. Nagyméretű tepsit a vajjal kikenjük, beleöntjük a tésztát. Az almákat meghámozzuk és vékony lapokra vágjuk, eloszlatjuk a tészta tetején. Légkavarásos sütőben 180 fokon kb. fél órát sütjük. Ha nagyon sülne, le kell takarni a tetejét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »