Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tasak sütőpor
    • citromlé

    Töltelékhez:

    • 1 kg alma
    • 5 dkg mazsola
    • 8 dkg darált dió
    • őrölt fahéj
    • ízlés szerint cukor
    • 10 dkg savanykás lekvár
    • a tészta kenéséhez: 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. (Körtéből is elkészíthető.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá