Rácsos almás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Rácsos almás pite

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • citromlé

Töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 5 dkg mazsola
  • 8 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg savanykás lekvár
  • a tészta kenéséhez: 1 tojás

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi citromlével, hogy nyújtható tésztát kapjunk, és egy órára hűtőbe tesszük. Közben az almát lereszeljük, megpároljuk a mazsolával, a cukorral és a fahéjjal, majd kihűtjük. A tésztát kettéosztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kikent tepsit. A tésztára lekvárt kenünk, megszórjuk a darált dióval, és ráterítjük az almát. A tészta másik feléből rudakat sodrunk, és berácsozzuk az almát. Megkenjük tojással, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk. (Körtéből is elkészíthető.)