Meggyes-rácsos pite recept
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 2 csomag főzős vanília ízű pudingpor
- 50-60 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
- 10-12 dkg cukor
- kis fahéj
A tésztához:
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 kanál tejföl
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 50 dkg liszt
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Tejfölből annyit, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük. A meggyet felrakjuk a cukorral és fahéjjal egy edénybe főni takarék lángra. Közben a pudingot 2 dl vízzel kikeverjük, ráöntjük a meggyre és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk még vizet hozzá. Kb 5 dl legyen összesen. Ha kész, hagyjuk hűlni! A tésztát elfelezzük. Kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket és rácsosan befedjük.
Tojássárgájával megkenjük. Kb 160 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!