Meggyes pite baracklekvárral recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 80 dkg liszt
- 25 dkg zsír
- 20 dkg cukor
- 4 dkg élesztő
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kis pohár kefir
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- meggybefőtt
- házi baracklekvár
A díszítéshez:
- tejszínhab
- házi baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 egyenlő részre elosztjuk. Kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük az egyik kinyújtott tésztát. Majd megkenjük baracklekvárral, ráhelyezzük a lecsepegtetett meggyet, befedjük a másik kinyújtott tésztalappal. Villával megszurkáljuk, és betesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe. Megsütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, és tejszínhabbal, lekvárral díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

