Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 5 dkg margarin, vagy vaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tejföl
- 1 kg meggy
- 9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból a meggy és a tojás kivételével. Kimagozzuk a meggyet, és 8-9 kanál cukorral megszórjuk. Ketté választjuk a tésztát és az egyiket kinyújtjuk, kb 35-40 cm-es tepsibe, amelyet megszórunk előtte prézlivel. A meggyet kicsavarjuk és rászórjuk a tésztára, jöhet rá a másik tészta.
A tetejét megszurkáljuk, és 1 db tojással megkenjük. 180-220 fokos sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt megsül. Érdemes kipróbálni, másnap is jó, nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »