Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 5 dkg margarin, vagy vaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tejföl
- 1 kg meggy
- 9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból a meggy és a tojás kivételével. Kimagozzuk a meggyet, és 8-9 kanál cukorral megszórjuk. Ketté választjuk a tésztát és az egyiket kinyújtjuk, kb 35-40 cm-es tepsibe, amelyet megszórunk előtte prézlivel. A meggyet kicsavarjuk és rászórjuk a tésztára, jöhet rá a másik tészta.
A tetejét megszurkáljuk, és 1 db tojással megkenjük. 180-220 fokos sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt megsül. Érdemes kipróbálni, másnap is jó, nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »