Meggyes pite recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 5 dkg margarin, vagy vaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tejföl
- 1 kg meggy
- 9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból a meggy és a tojás kivételével. Kimagozzuk a meggyet, és 8-9 kanál cukorral megszórjuk. Ketté választjuk a tésztát és az egyiket kinyújtjuk, kb 35-40 cm-es tepsibe, amelyet megszórunk előtte prézlivel. A meggyet kicsavarjuk és rászórjuk a tésztára, jöhet rá a másik tészta.
A tetejét megszurkáljuk, és 1 db tojással megkenjük. 180-220 fokos sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt megsül. Érdemes kipróbálni, másnap is jó, nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

