Meggyes pite recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 22 dkg zsír
- 5 dkg margarin, vagy vaj
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tejföl
- 1 kg meggy
- 9 evőkanál cukor
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk a hozzávalókból a meggy és a tojás kivételével. Kimagozzuk a meggyet, és 8-9 kanál cukorral megszórjuk. Ketté választjuk a tésztát és az egyiket kinyújtjuk, kb 35-40 cm-es tepsibe, amelyet megszórunk előtte prézlivel. A meggyet kicsavarjuk és rászórjuk a tésztára, jöhet rá a másik tészta.
A tetejét megszurkáljuk, és 1 db tojással megkenjük. 180-220 fokos sütőbe tesszük, kb 30 perc alatt megsül. Érdemes kipróbálni, másnap is jó, nem szárad ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »