Meggyes pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél citrom leve és reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek tejföl
- zsemlemorzsa (a tepsi aljára)
Töltelékhez :
- 70-80 dkg kimagozott meggy (vagy 2ü meggy befőtt)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 kanál cukor(ízlés szerint)
- 1 cs vanília pudingpór
Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Majd hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen a hűtőben ,a meggyet feltesszük egy edényben a tűzre (ha friss meggyel dolgozunk egy pici vizet teszünk alá )lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a vaníliás cukrot és a cukrot , mikor már összeesett és levet engedett a meggy hozzákeverjük a pudingport és tovább kevergetjük amíg kocsonyás nem lesz. Amikor kihűlt akkor tölthetjük a tésztára. A tésztát kivesszük a hűtőből és kettő cipóvá vesszük szét. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk,a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt már szeletelhető és tálalható. Jó étvágyat kívánok hozzá :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


