Meggyes pite recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg vaj
- 40 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1-2 ek tejföl
- zsemlemorzsa (a tepsi aljára)
Töltelékhez :
- 70-80 dkg kimagozott meggy (vagy 2ü meggy befőtt)
- 1 cs vaníliás cukor
- 3-4 kanál cukor(ízlés szerint)
- 1 cs vanília pudingpór
Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Majd hűtőben pihentetjük. Amíg a tészta pihen a hűtőben ,a meggyet feltesszük egy edényben a tűzre (ha friss meggyel dolgozunk egy pici vizet teszünk alá )lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a vaníliás cukrot és a cukrot , mikor már összeesett és levet engedett a meggy hozzákeverjük a pudingport és tovább kevergetjük amíg kocsonyás nem lesz. Amikor kihűlt akkor tölthetjük a tésztára. A tésztát kivesszük a hűtőből és kettő cipóvá vesszük szét. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk,a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt már szeletelhető és tálalható. Jó étvágyat kívánok hozzá :-)