Meggyes pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tésztához:

  •  25 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1-2 ek tejföl
  • zsemlemorzsa (a tepsi aljára)

Töltelékhez :

  • 70-80 dkg kimagozott meggy (vagy 2ü meggy befőtt)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3-4 kanál cukor(ízlés szerint)
  • 1 cs vanília pudingpór

Elkészítése: A vajat a liszttel elmorzsoljuk majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. Majd hűtőben pihentetjük.  Amíg a tészta pihen a hűtőben ,a meggyet feltesszük egy edényben a tűzre (ha friss meggyel dolgozunk egy pici vizet teszünk alá )lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett hozzátesszük a vaníliás cukrot és a cukrot , mikor már összeesett és levet engedett a meggy hozzákeverjük a pudingport és tovább kevergetjük amíg kocsonyás nem lesz. Amikor kihűlt akkor tölthetjük a tésztára. A tésztát kivesszük a hűtőből és kettő cipóvá vesszük szét.  Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk,a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük a felvert tojással és villával megszurkáljuk.180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt már szeletelhető és tálalható. Jó étvágyat kívánok hozzá :-)