Kolbászos prósza recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2 nagy doboz kefir
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- tejföl
- paprikás csemege szárazkolbász
Elkészítése:
A lisztből, kefírből, tojásból, ízlés szerint sóból kikeverjük a prósza tésztáját, majd kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk.
A tetejére felaprítjuk a kolbászt (de bármilyen szalámifélét, sonkafélét, maradék húsdarabokat is lehet használni), és tejfölt csepegtetünk rá.
Bedugjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverés mellett kb 25 perc, amíg kissé pirulni kezd, és helyenként felpúposodik.
Sztori: Régóta kerestem nagymamám prószáját, hogy végre én is elkészíthessem, és egyik alkalommal kipróbáltam egy baráti társaságban hallott receptet. Ez lett az alaptészta. Innen már az ízesítés csak rajtunk múlik, lehet édesen, sósan, krumplisan, túrósan, káposztásan. Nagyon egyszerű, olcsó, és laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »