Kolbászos prósza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 nagy doboz kefir
  • 1 tojás
  • tejföl
  • paprikás csemege szárazkolbász

Elkészítése:
A lisztből, kefírből, tojásból, ízlés szerint sóból kikeverjük a prósza tésztáját, majd kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe simítjuk.
A tetejére felaprítjuk a kolbászt (de bármilyen szalámifélét, sonkafélét, maradék húsdarabokat is lehet használni), és tejfölt csepegtetünk rá.
Bedugjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, légkeverés mellett kb 25 perc, amíg kissé pirulni kezd, és helyenként felpúposodik.

Sztori: Régóta kerestem nagymamám prószáját, hogy végre én is elkészíthessem, és egyik alkalommal kipróbáltam egy baráti társaságban hallott receptet. Ez lett az alaptészta. Innen már az ízesítés csak rajtunk múlik, lehet édesen, sósan, krumplisan, túrósan, káposztásan. Nagyon egyszerű, olcsó, és laktató étel.