Kefires gyümölcslepény recept

Hozzávalók (a mérce a kefires pohár):
- 2 kis pohár kefir
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 pohár finomliszt
- 1 pohár cukor
- 1 pohár étolaj
- 1 üveg gyümölcsbefőtt vagy friss gyümölcs
- 1 csomag sütőpor
- durvára vágott dióbél
Elkészítése:
A kefírt egy keverőtálban a tojással meg a sütőporral kikeverjük. Ezután belekeverjük a cukrot, étolajat és lisztet.
Alaposan kizsírozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.
A tetejét meghintjük a kis kockára vágott gyümölcsökkel és diódarabokkal.
Forró sütőben 5 percig erős lángon, ezután takaréklángon tűpróbáig sütjük. Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk, ha kihűlt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »