Kefires gyümölcslepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kefires gyümölcslepény

Hozzávalók (a mérce a kefires pohár):

  • 2 kis pohár kefir
  • 3 tojás
  • 3 pohár finomliszt
  • 1 pohár cukor
  • 1 pohár étolaj
  • 1 üveg gyümölcsbefőtt vagy friss gyümölcs
  • 1 csomag sütőpor
  • durvára vágott dióbél

Elkészítése:

A kefírt egy keverőtálban a  tojással meg a  sütőporral kikeverjük. Ezután belekeverjük a cukrot, étolajat és lisztet.

Alaposan kizsírozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát.

A tetejét meghintjük a kis kockára vágott gyümölcsökkel és diódarabokkal.

Forró sütőben 5 percig erős lángon, ezután takaréklángon tűpróbáig sütjük. Porcukorral meghintve, kockára vágva kínáljuk, ha kihűlt.