Karamellizállt lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 4 evőkanál cukor
A karamellizált almához:
- 1 kg közepesen érett alma
- 100-150 gramm kristálycukor
- 80 gramm vaj
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás puding
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábasba tesszük a vajat mikor átmelegedett hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »