Karamellizállt lepény recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 4 evőkanál cukor
A karamellizált almához:
- 1 kg közepesen érett alma
- 100-150 gramm kristálycukor
- 80 gramm vaj
A pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás puding
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük. Egy lábasba tesszük a vajat mikor átmelegedett hozzáadjuk a cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »