Karamellás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek tej
Krém:
- 30 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »