Karamellás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek tej
Krém:
- 30 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »