Karamellás pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek tej
Krém:
- 30 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »