Karamellás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 50 dkg finomliszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg cukor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek tej
Krém:
- 30 dkg cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 liter tej
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

