Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás pite recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg margarin
    • 50 dkg finomliszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 8 ek tej

    Krém:

    • 30 dkg cukor
    • 3 ek liszt
    • 1/2 liter tej
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:
    A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot  és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek  lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá