Karamellás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 10 dkg margarin
  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 ek tej

Krém:

  • 30 dkg cukor
  • 3 ek liszt
  • 1/2 liter tej
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:
A sütőporos lisztből, cukorból, margarinból,tojásból és a tejből sima tésztát gyúrunk. 4 egyforma cipóra osztjuk, és 30 percig pihentetjük hideg helyen. A cipókat egyenként kinyújtjuk,sütőlap nagyságúra és megsütjük. Kis lángon karamellizáljuk a cukrot  és hozzáadjuk az előre megmelegített tejet, majd a 3 ek  lisztet. A masszát simára keverjük, amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert margarint. A krémmel egyenként megkenjük a lapokat, és egymásra rétegezve őket visszatesszük a sütőlapra. A kész pitét egy éjszakára állni hagyjuk és csak másnap szeleteljük