Hamisítatlan falusi almás pite recept
 
                            Hozzávalók:
- 500 gramm liszt
- 250 gramm zsír
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vanillin cukor(ha édesebbre akarjuk akkor 2)
- 1 csomag sütőpor
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- annyi tej, amennyivel összegyúrom
Töltelék:
- 1,5-2kg alma (ha vastag almaréteget szeretnénk, lehet picivel több, mint 2 kg alma is)
- fahéj
- cukor
- vaníliás cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet tálba öntöm, hozzáteszem a puha zsírt, ha keményebb az sem baj, csak nehezebb vele dolgozni. Beleteszem a cukrokat és a tojásokat, majd a sütőport. Morzsalékosra gyúrom, majd annyi tejet öntök hozzá apránként, hogy összeálljon egységes, jól gyúrható tésztává. Ekkor meghámozom és lereszelem az almát, hagyom kicsit állni, hogy levet engedjen. Kinyomkodom jó alaposan a levét (akinek pici, vagy akár nagyobb gyermeke van, odaadhatja az alma levét leszűrve), majd fűszerezem, cukrozom.
A tésztát két felé veszem, az egyik felét kinyújtom 3-4mm vastagra, ha fél cm az sem baj, majd egy nagyobb tepsibe teszem. Ráhalmozom az almát és eligazítgatom, hogy mindenhová egyenletesen jusson. Kinyújtom a tészta másik felét is, majd az alma tetejére teszem. NEM KELL RÁNYOMNI! Csak finoman rátenni. Megszúrkálom villával (csak a felső réteg tésztát), hogy a levegőnek legyen helye távozni. 30-40perc alatt készre sütöm (amíg aranybarnára pirul a teteje).
Ha valaki nem nyomkodja ki az alma levét, akkor jól jön a búzadara, én személy szerint teljesen kinyomkodom az alma levét, még fűszerezés előtt, így nem kell bele búzadara.
Ízlés szerint szórható a teteje porcukorral:)
Jó étvágyat!
Sztori: Kislány koromban apukám édesanyja, nagymamám sütötte mindig, mert édesapám kedvenc süteménye volt és én is nagyon szerettem.
Tavaly született a kislányom és úgy döntöttem, hogy ezt a fantasztikus receptet meg kell tanulnom, hogy ha nagyobb lesz, meg tudjam rá tanítani, hogy tovább éljen a recept.
Hiszen ez egy igazi falusi recept, látni is, zsírral készül. Igazán egyszerű, de nagyon finom.
Aki egy kis falusi hangulatot akar varázsolni az ebéd végére, annak nagyon tudom ajánlani!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom » 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

