Fahéjas briós recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 50 g margarin
- 50 g porcukor
- 20 g élesztő
- 5 g só
- 2,5 dl tej
- 2 tojás sárgája
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom héja
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Langyos helyen 20-25 percig kelesztjük.
Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 15-16 egyenlő részre vágjuk. A részeket külön-külön rudakká sodorjuk, majd egyik felétől kezdve csiga vonalban feltekerjük és a végét a briós alá hajtjuk. A többi tésztával is így járunk el.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól egy kicsit távolabb, tojás sárgával lekenjük, majd ha megszáradtak akkor ismét lekenjük és megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »