Fahéjas briós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g margarin
  • 50 g porcukor
  • 20 g élesztő
  • 5 g só
  • 2,5 dl tej
  • 2  tojás sárgája
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk. Langyos helyen 20-25 percig kelesztjük.

Ha a tészta megkelt lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 15-16 egyenlő részre vágjuk. A részeket külön-külön rudakká sodorjuk, majd egyik felétől kezdve csiga vonalban feltekerjük és a végét a briós alá hajtjuk. A többi tésztával is így járunk el.

Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket, egymástól egy kicsit távolabb, tojás sárgával lekenjük, majd ha megszáradtak akkor ismét lekenjük és megszórjuk fahéjas cukorral.

Előmelegített 200 fokos sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük.