Egyszerű gyümölcslepény recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 80 dkg megtisztított, kimagozott cseresznye vagy meggy vagy szeretekre vágott őszibarack, málna, szeder, szilva (lehet fagyasztott gyümölccsel is)
A tetejére:
- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat csipetnyi sóval és cukorral habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk a tejfölt, és egynemű masszává dolgozzuk össze. Majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, az egészet jól összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kevés zsírral kikent, lisztezett) kisebb méretű tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A tetejét kirakjuk az éppen kéznél lévő gyümölccsel, ezután megszórjuk a mandulás-cukros keverékkel. Előmelegített sütőbe toljuk, közepesnél egy kissé magasabb hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, tetszetős szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »