Egyszerű gyümölcslepény recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg kristálycukor
- 1 kis pohár tejföl
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 80 dkg megtisztított, kimagozott cseresznye vagy meggy vagy szeretekre vágott őszibarack, málna, szeder, szilva (lehet fagyasztott gyümölccsel is)
A tetejére:
- 10 dkg darált mandula
- 5 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Az egész tojásokat csipetnyi sóval és cukorral habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk a tejfölt, és egynemű masszává dolgozzuk össze. Majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, az egészet jól összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kevés zsírral kikent, lisztezett) kisebb méretű tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A tetejét kirakjuk az éppen kéznél lévő gyümölccsel, ezután megszórjuk a mandulás-cukros keverékkel. Előmelegített sütőbe toljuk, közepesnél egy kissé magasabb hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, tetszetős szeletekre vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »