Egyszerű gyümölcslepény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Egyszerű gyümölcslepény

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 18 dkg kristálycukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 dkg megtisztított, kimagozott cseresznye vagy meggy vagy szeretekre vágott őszibarack, málna, szeder, szilva (lehet fagyasztott gyümölccsel is)

A tetejére:

  • 10 dkg darált mandula
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítése:
Az egész tojásokat csipetnyi sóval és cukorral habosra kavarjuk, ezután hozzáadjuk a tejfölt, és egynemű masszává dolgozzuk össze. Majd rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, az egészet jól összekeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt (vagy kevés zsírral kikent, lisztezett) kisebb méretű tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk. A tetejét kirakjuk az éppen kéznél lévő gyümölccsel, ezután megszórjuk a mandulás-cukros keverékkel. Előmelegített sütőbe toljuk, közepesnél egy kissé magasabb hőmérsékleten kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, tetszetős szeletekre vágjuk és tálaljuk.