Csongrádi lepény recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk(a zsír legyen minél hidegebb), majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. Nem kell sokáig gyúrni, csak addig, amíg össze nem áll a tészta.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben 180 fokon sütjük, körülbelül 35-40 percig.
Tálaláskor porcukrot, esetleg vaníliás cukrot szórunk rá.
Tipp:
A zsír bátran helyettesíthető margarinnal is, de akkor nem kapunk ennyire omlós tésztát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »