Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés pite recept

Cseresznyés pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 kanál cukor
    • 12 kanál liszt
    • 2 sütőpor
    • 2dl olaj
    • 1 üveg cseresznyebefőtt

    Elkészítése:
    A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájához hozzákeverjük a cukrot amit habosra keverünk robotgép segítségével. Majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a 2dl olajat, ezt jól eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a félkész tésztámhoz, még egyszer jól elkeverem. A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt teszek majd szépen beleöntöm a tésztát egyenletesen hogy mindenhova jusson. A cseresznyét közben leszűröm (kimagozom ha nincs) a levét egy kisebb lábasban felfőzöm egy csomag vaníliás pudingporral. Mikor kezd besűrűsödni leveszem a tűzről és hozzákeverem a cseresznyét. Egy kanál segítségével szépen elpotyogtatom a tésztában majd megcifrázom a tetejét és mehet be az előmelegített sütőbe, tű próbáig sütöm ez kb. 20 perc. Kiveszem a sütőből, hagyom hogy félig kihűljön majd szépen felszeletelem 3X3cm-es kockákra 1/2 csomag vaníliás cukorral és pici porcukorral meghintem majd tányérra halmozom és lehet fogyasztani.

    Sztori: A pudingos masszától kocsonyás lesz a tészta amitől nagyon finom ízt kap. Nálunk nagy sláger nem tudok belőle eleget sütni hogy elég legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá