Cseresznyés pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12db tojás
  • 12 kanál cukor
  • 12 kanál liszt
  • 2 sütőpor
  • 2dl olaj
  • 1 üveg cseresznyebefőtt

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk a sárgájához hozzákeverjük a cukrot amit habosra keverünk robotgép segítségével. Majd hozzáadjuk a lisztet a sütőport és a 2dl olajat, ezt jól eldolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a félkész tésztámhoz, még egyszer jól elkeverem. A legnagyobb tepsimbe sütőpapírt teszek majd szépen beleöntöm a tésztát egyenletesen hogy mindenhova jusson. A cseresznyét közben leszűröm (kimagozom ha nincs) a levét egy kisebb lábasban felfőzöm egy csomag vaníliás pudingporral. Mikor kezd besűrűsödni leveszem a tűzről és hozzákeverem a cseresznyét. Egy kanál segítségével szépen elpotyogtatom a tésztában majd megcifrázom a tetejét és mehet be az előmelegített sütőbe, tű próbáig sütöm ez kb. 20 perc. Kiveszem a sütőből, hagyom hogy félig kihűljön majd szépen felszeletelem 3X3cm-es kockákra 1/2 csomag vaníliás cukorral és pici porcukorral meghintem majd tányérra halmozom és lehet fogyasztani.

Sztori: A pudingos masszától kocsonyás lesz a tészta amitől nagyon finom ízt kap. Nálunk nagy sláger nem tudok belőle eleget sütni hogy elég legyen.