Almáspite reszelt tésztából recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás puding
- fél kiskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és negyed órára hűtőbe tesszük.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy eresszen némi levet, majd hozzáadjuk a fahéjat. Az egészet feltesszük főni és mikor az alma kezd puhulni hozzákeverjük az egyik pudingot és addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Amikor sűrűsödik levesszük a tűzről és belekeverjük a másik pudingot is, de ezzel már nem kell főzni. A tészta 2/3-át nagy lyukú reszelőn elkezdjük belereszelni és kivajazott tepsibe. a tepsit 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk, majd kivesszük, rákanalazzuk a tölteléket, ráreszeljük a maradék tésztát és fél óra-45 perc alatt készre sütjük.