Almáspite reszelt tésztából recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kis őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás puding
- fél kiskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és negyed órára hűtőbe tesszük.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy eresszen némi levet, majd hozzáadjuk a fahéjat. Az egészet feltesszük főni és mikor az alma kezd puhulni hozzákeverjük az egyik pudingot és addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Amikor sűrűsödik levesszük a tűzről és belekeverjük a másik pudingot is, de ezzel már nem kell főzni. A tészta 2/3-át nagy lyukú reszelőn elkezdjük belereszelni és kivajazott tepsibe. a tepsit 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk, majd kivesszük, rákanalazzuk a tölteléket, ráreszeljük a maradék tésztát és fél óra-45 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »