Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almáspite reszelt tésztából recept

Almáspite reszelt tésztából
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg margarin
    • 1/2 cs sütőpor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kis őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor

    Töltelékhez:

    • 2 kg alma
    • 10 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás puding
    • fél kiskanál őrölt fahéj

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és negyed órára hűtőbe tesszük.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy eresszen némi levet, majd hozzáadjuk a fahéjat. Az egészet feltesszük főni és mikor az alma kezd puhulni hozzákeverjük az egyik pudingot és addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Amikor sűrűsödik levesszük a tűzről és belekeverjük a másik pudingot is, de ezzel már nem kell főzni. A tészta 2/3-át nagy lyukú reszelőn elkezdjük belereszelni és kivajazott tepsibe. a tepsit 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk, majd kivesszük, rákanalazzuk a tölteléket, ráreszeljük a maradék tésztát és fél óra-45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá