Almáspite reszelt tésztából recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kis őrölt fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelékhez:
- 2 kg alma
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás puding
- fél kiskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk és negyed órára hűtőbe tesszük.A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük és vékony cikkekre vágjuk. Az almát egy fazékba tesszük a cukorral és hagyjuk, hogy eresszen némi levet, majd hozzáadjuk a fahéjat. Az egészet feltesszük főni és mikor az alma kezd puhulni hozzákeverjük az egyik pudingot és addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. Amikor sűrűsödik levesszük a tűzről és belekeverjük a másik pudingot is, de ezzel már nem kell főzni. A tészta 2/3-át nagy lyukú reszelőn elkezdjük belereszelni és kivajazott tepsibe. a tepsit 10 percre 180 fokos sütőbe toljuk, majd kivesszük, rákanalazzuk a tölteléket, ráreszeljük a maradék tésztát és fél óra-45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »

