Almás-vaníliás pite recept

Elkészítése:
A meghámozott almát durvára reszeljük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd alacsony hőmérsékleten addig pároljuk, míg nem fő el a leve. Hagyjuk kihűlni.
A lisztbe morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a por- és a vaníliás cukrot, a sütőport, a tojást és a tojássárgáját majd a tejfölt és egy csipet sót. Jól dolgozzuk össze, majd fóliába csomagolva tegyük hűtőbe, és pihentessük fél órát.
Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki, és kivajazott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt gyümölcstortaformába tegyük . Egy villával szurkáljuk meg, szórjuk meg zsemlemorzsával, majd kanalazzuk rá a tölteléket. A tetejét megcsinálhatjuk rácsosra is.
Süssük 30 percig 190 fokos sütőben.
Megjegyzés: Egy igazán nagyszerű, egyszerű, nem csak nyári sütemény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »