Almás pite sok-sok almával recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg margarin
- 300-350 ml tejföl
- csipet só
- aki szereti egy kis cukor, én nem teszek bele
Töltelék:
- bruttó 2,5 kg zamatos alma
- tetszés szerint cukor (almától függ), nálam ez esetben kb. 25-30 dkg volt.
- Egy csapott evőkanálnyi fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból gyúrok egy rugalmas tésztát. Kinyújtom az alsó lapot és (most jön, a kicsit szokatlan), nem ráreszelem, hanem gyalulom az almát (uborkagyalu). Így sokkal kevesebb levegő kerül a rétegekbe, így jobban összesül az alma és nem potyog ki. Rászóróm a cukrot és a fahéjat, ráterítem a fedőtésztát, kicsit megnyomkodom, megszurkálom villával, fóliát teszek rá és 180 fokra előmelegített sütőben (légbefúvásos) sütöm kb. 20 percig. Utána kiveszem, megkenem tojássárgájával és visszateszem sülni kb. 20-25 percre (míg szép pirosra nem sül).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »