Almás pite (mint az Amerikai pitében) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 18 dkg vaj(nem margarin,vaj!)
- 2 ek. porcukor
- 1,5 dl víz
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 80 dkg alma(annál jobb, minél többféle)
- 10 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 2,5 ek. liszt
- 1 púúúúpos kk. őrölt fahéj
- fél kk. őrölt szerecsendió
- fél citrom leve
- egy marék mazsola
- 5 dkg vaj
Tetejére:
- víz
- porcukor
Elkészítése:
Először is, a tésztához való vajat apró kockákra vágjuk, majd rászitáljuk a lisztet, sót, porcukrot. Ezt szétmorzsoljuk, és felöntjük vízzel. Addig gyúrjuk, míg (akkora bicepszünk nem lesz, mint Mr. T-nek) rugalmas tésztát nem kapunk, ami nem ragad(ha kell, lisztet önthetünk utána/ vizet). Ha kész, berakjuk 20-25 percre becsomagolva a fagyasztóba(folpack jobb, alufólia hőtartó, azzal kell 35 perc neki…mint rájöttem.. :) )
Miközben a tészta pihen, nekiállíthatunk valakit almát pucolni, ha más nincs, magunknak kell megtennünk ezt. Hámozás, csumázás, vékony szeletekre vágás, ujjra vigyázás :) A szeleteket leöblítjük kicsit, majd egy edénybe tesszük. A citromlevet és az összes többi hozzávalót ráöntjük, és jól összekeverjük.
Ha a tészta ideje letelt, elővesszük, félbe vágjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk. Egy piteformát kivajazunk, beletesszük a tésztát, ami széle kilóg, levágjuk. Beletesszük a tölteléket(anélkül a lé nélkül,amit eresztett!), és a levéből csak 2- 3 evőkanállal teszünk rá. A vajat apró kockákra vágjuk, rászórjuk, és a tészta másik felét is kinyújtjuk, rárakjuk a töltelékre. Ha maradna még tészta, abból fonhatunk egy kis koszorút a pite szélére :) A tetejét pedig villával- késsel szurkáljuk meg, hogy a gőz ki tudjon belőle jönni, valamint vízzel meglocsoljuk, és porcukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük… és nem éri meg senkire sem várni vele :D Nagyon finom melegen, hidegen…mindenhogyan :) Ja, és a mazsola benne almaízű lesz :D
Jó étvágyat :)
Ezen receptem korábban már megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Tipp:
Neten találtam egy nagyon jó almás pite receptet, azon eszközöltem néhány kisebb változtatást. Párom csak annyit mondott rá, hogy eddig volt miért élnie, hogy ezt megkóstolhassa…de ezután mi lesz? Nagyon szentimentalista a lelkem… egyet viszont garantálhatok… mindenki odalesz érte, és egy tepsivel nem lesz elég…azóta akárhányszor hazautazom, a húgom kérdezi, hogy almás pitét nem sütsz? :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »