Almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- csipet só
- annyi tejföl, amivel összegyúrom (kb 2 ek)
Töltelék:
- alma
- cukor (csak ha nem elég édes az alma)
- fahéj (aki így szereti)
- búzadara, vagy őrölt dió
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává.
A tésztát két cipóvá vágom, s míg lereszelem az almát a hűtőbe teszem.A reszelt almába, cukrot fahéjat teszek.
Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszóróm kevés darával, vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.
Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje már kész is.
Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! :)
Sztori: Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől.
Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem. És a legkedvencebb sütim… :)