Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás pite recept

Almás pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg margarin
    • 35 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • csipet só
    • annyi tejföl, amivel összegyúrom (kb 2 ek)

    Töltelék:

    • alma
    • cukor (csak ha nem elég édes az alma)
    • fahéj (aki így szereti)
    • búzadara, vagy őrölt dió

    Elkészítése:
    A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává.
    A tésztát két cipóvá vágom, s míg lereszelem az almát a hűtőbe teszem.A reszelt almába, cukrot fahéjat teszek.

    Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszóróm kevés darával, vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.
    Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje már kész is.
    Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! :)

    Sztori: Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől.
    Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem. És a legkedvencebb sütim… :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá