Almás pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél cs sütőpor
- csipet só
- annyi tejföl, amivel összegyúrom (kb 2 ek)
Töltelék:
- alma
- cukor (csak ha nem elég édes az alma)
- fahéj (aki így szereti)
- búzadara, vagy őrölt dió
Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává.
A tésztát két cipóvá vágom, s míg lereszelem az almát a hűtőbe teszem.A reszelt almába, cukrot fahéjat teszek.
Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszóróm kevés darával, vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.
Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje már kész is.
Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! :)
Sztori: Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől.
Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem. És a legkedvencebb sütim… :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

