Almás pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg margarin
  • 35 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • annyi tejföl, amivel összegyúrom (kb 2 ek)

Töltelék:

  • alma
  • cukor (csak ha nem elég édes az alma)
  • fahéj (aki így szereti)
  • búzadara, vagy őrölt dió

Elkészítése:
A lisztben elmorzsolom a hidegen belekockázott margarint, majd hozzáadom a többi alapanyagot. A végén a tejföllel kiegészítve gyúrom nyújtható tésztává.
A tésztát két cipóvá vágom, s míg lereszelem az almát a hűtőbe teszem.A reszelt almába, cukrot fahéjat teszek.

Kinyújtom az egyik cipót és a tepsibe rakom. Megszóróm kevés darával, vagy dióval (ki mivel szereti). Erre rakom a kinyomkodott, lereszelt almát. Majd kinyújtom a másik fele tésztát és lefedem vele az almát.
Villával megszurkálom, tojással megkenem, és előmelegített sütőbe teszem. Amikor szép aranybarna a teteje már kész is.
Felkockázom és szépen tálcára helyezem. Aki szereti szórhat még a tetejére porcukrot. Jó étvágyat! :)

Sztori: Az első süti, aminek a készítését megtanultam egy nagyon kedves ismerősömtől.
Tudom, hogy nem egy “nagy” dolog, de ez az egyik legkedvesebb receptem. És a legkedvencebb sütim… :)